9.12.23

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια»


Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου- την Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Ειδική Παιδαγωγό, μέλος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια». Στόχος η εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με τη διαφορετικότητα μέσω της  υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».

Η κ. Αλεξανδρίδου συντόνισε έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες και μαζί προσέγγισαν βιωματικά την πραγματικότητα της αναπηρίας, της συμπερίληψης και της μοναδικότητας του κάθε ατόμου.

Αυτή η αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση είναι προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια ιδρύθηκε το 2018 από τον τυφλό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά και μία αυτοοργανωμένη ομάδα αναπήρων με σκοπό την ενεργή διεκδίκηση συμπερίληψης.Την ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και είχαμε μια άριστη συνεργασία μαζί της. Ευελπιστούμε και σε μελλοντική συνεργασία με την ΑΜΚΕ" Με Άλλα Μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου