11.2.24

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Tην Τρίτη 6-2-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων , στο πλαίσιο του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων για το σχολικό έτος 2023-2024, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο κτίριο και στην έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Βουλής.

     Στην αρχή, οι μαθητές και οι μαθήτριες οδηγήθηκαν, από τις υπεύθυνες ξεναγούς, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου κάθισαν στα έδρανα της Ολομέλειας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της πολιτικής παιδείας και στην ιστορική και μορφωτική καλλιέργεια των μαθητών και των μαθητριών μας.

                                         




   

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στην επιβλητική Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην αίθουσα αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πήραν μια καλύτερη γεύση του εξαιρετικού πλούτου και της αρχικής χρήσης του κτιρίου. Θαύμασαν τη διατηρημένη ζωφόρο, όπου αποτυπώνονται γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και προσωπογραφίες αγωνιστών, και ξεναγήθηκαν στην επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για το 1821 με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Αναμφισβήτητα, ήταν για όλους μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου